Estafette uitleg

Estafette 4x25km

Nieuw dit jaar is de estafette 4x25km. Een team van 4 personen schaatst samen 100km in estafettevorm. Ieder team krijgt 1 team-transponder, die aan elkaar door moet worden gegeven. Tegelijkertijd krijgt ieder teamlid een persoonlijke transponder, waarmee zijn of haar eigen rondes geregistreerd worden.

Uitleg

De deelnemers krijgen twee transponders. Een individuele en een team-transponder. De team-transponder wordt bij het wisselen aan het volgende team lid gegeven. Het wisselschema mag zelf bepaald worden. Dus bijvoorbeeld na 25 km, of bij elke 5 km. Iedere deelnemer schaats zijn eigen afstand, en kan dit dus (gedeeltelijk) combineren met een bijdrage aan de estafette.

De start van de estafette hang af van de inschrijvingen van de deelnemers van de groep. De startgroep van de individuele deelnemer bepaalt de vroegste tijd waarop de estafette van de groep kan starten. Als de eerste deelnemer zich voor km1 heeft ingeschreven, dan start de estafettevanaf 18:45. Wanneer dit km2 is, dan is de start om 21:30.

Belangrijk: De estafette is GEEN wedstrijd. Het is te druk op de baan, dus houd rekening met de andere schaatsers. Bovendien is de starttijd van de verschillende groepen niet tegelijkertijd.

Inschrijving

De inschrijving voor de estafette gaat in drie stappen.

  1. De 4 deelnemers schijven zich eerst in voor hun individuele afstand (en dus kiezen ze   NIET de optie 4x25km). De te kiezen afstand kan meer zijn dan 25km. Ze vullen de informatie in en het inschrijfgeld wordt bepaald, en eventuele kortingen worden verrekend
  2. Nadat alle groepsleden zich hebben ingeschreven voor hun individuele afstand, schrijft de captain het team in. Hij kiest in het inschrijf formulier de optie 4x25km en vult de informatie in. Dit is naam, adres en bankgegevens van de team captain. Er wordt dan een bedrag van E 10,- gerekend voor het team gedeelte
  3. De team captain stuurt een mail naar de organisatie (mail@shaatsnachtvaneindhoven.nl) met daarin de naam van het team en de teamleden.

 

De schaatsnacht

Tijdens de schaatsnacht halen alle deelnemers zelf hun eigen envelop op met de transponders. De eerste schaatser van het team krijgt ook de envelop met de team transponder mee.

Beide transponders worden aan de benen bevestigd. Tijdens het wisselen met het ander teamlid, wordt alleen de team transponder doorgegeven.

Voor het team is een speciale app, waarop de voortgang kan worden gecontroleerd. Een voorbeeld van de app staat hier. Zodra alle info binnen is, zullen wij de individuele transponder codes koppelen aan de team transponder en kan deze app geraadpleegd worden.

Ten slotte

Mochten er nog vragen zijn over de 4x25km, stuur dan een mailtje naar de organisatie (info@schaatsnachtvaneindhoven.nl)