Info

Op 27 december 2023 wordt alweer de 13e Schaatsnacht van Eindhoven georganiseerd door IJsclub Eindhoven (IJCE). Dit is een schaatstoertocht waarbij afstanden afgelegd kunnen worden van 25, 50, 75, 100, 150 tot en met de Elfsteden afstand van 200 km. Voor de één een unieke gelegenheid om te proeven van de sfeer tijdens een schaatstocht, terwijl het voor de ander een ideale gelegenheid is om zich voor te bereiden op de Weissensee of misschien zelfs de echte Tocht der Tochten. Er worden rond de 350 deelnemers verwacht. Dankzij de moderne techniek hoeven de rondes niet zelf geteld te worden. Alle rijders krijgen een chip om de enkel, die iedere finish passage registreert. Zo kunnen alle aanwezigen op de baan, maar ook alle supporters thuis via internet de voortgang live volgen.

Om 17:30 wordt er gestart met de Kleine tocht van  60 minuten voor kinderen tot 18 jaar met ronden registratie.

Naast de baan is ook het een en ander te beleven. Met de aanwezige livemuziek, diskjockey en speaker hoeft het publiek zich tijdens De Schaatsnacht van Eindhoven dan ook niet te vervelen. Bovendien zal een gedeelte naast de baan worden afgeschermd, zodat toeschouwers en schaatsers enigszins beschut van hun natje, droogje en de voorbijkomende rijders kunnen genieten. Reden genoeg voor schaatsers en supporters om naar de ijsbaan te komen, zeker nu de toegang voor toeschouwers gratis is.

Evenals voorgaande jaren zullen ook dit jaar EHBO-posten aanwezig zijn. Van 17:30 tot 23:30 uur zijn twee EHBO-ers naast de ijsbaan aanwezig om te helpen. Na 23:30 uur is via de telefoon bij de jury-toren de EHBO-er op te roepen.

Om uw prestatie en schaatsplezier tijdens de Schaatsnacht van Eindhoven op de gevoelige plaat vast te leggen, hebben wij een fotograaf geregeld! Gedurende de avond worden de deelnemers in actie op de foto gezet door Connie Sinteur Fotografie. Deze foto’s zijn snel na het evenement te zien en te bestellen via https://www.conniesinteurfotografie.com/bestel-uw-foto/. Enkele foto’s zullen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden. Heeft u bezwaar tegen het gebruik van uw foto voor publiciteit, geef dit dan door via een mailtje aan de fotograaf op csfoto@live.nl

Op deze site zijn een aantal filmpjes te bekijken, die een idee geven van het evenement.

Voor meer info, mail naar info@schaatsnachtvaneindhoven.nl