Info

Op 27 december 2016 wordt alweer de 8e Schaatsnacht van Eindhoven georganiseerd door IJsclub Eindhoven (IJCE). Dit is een schaatstoertocht waarbij afstanden afgelegd kunnen worden van 25, 50, 75, 100, 150 tot en met de Elfsteden afstand van 200 km. Voor de één een unieke gelegenheid om te proeven van de sfeer tijdens een schaatstocht, terwijl het voor de ander een ideale gelegenheid is om zich voor te bereiden op de Weissensee of misschien zelfs de echte Tocht der Tochten. Er worden rond de 500 deelnemers verwacht. Dankzij de moderne techniek hoeven de rondes niet zelf geteld te worden. Alle rijders krijgen een chip om de enkel, die iedere finish passage registreert. Zo kunnen alle aanwezigen op de baan, maar ook alle supporters thuis via internet de voortgang live volgen.

Om 17:30 wordt er gestart met de jeugdtochten. Een Minitocht van 15 of 30 minuten voor de allerkleinsten tot ongeveer 10 jaar met of zonder begeleiders en een Kleine tocht van  60 minuten voor kinderen tot 18 jaar met ronden registratie.

Een aantal zaken zijn nieuw dit jaar.

  1. Het is mogelijk om als team in te schrijven en in estafettevorm een afstand te rijden. Daarbij worden ook de individuele tijden bijgehouden.
  2. We hebben drie blokken waarin gestart kan worden voor de Schaatsnacht. Dat is om 18:45 (Groep 1), 21:30 (Groep 2) en 24:00 (Groep 3). Groep 3 is tegen gereduceerd tarief en het betreft alleen de 25, 50, 75 en 100km
  3. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, gaan we het aantal deelnemers dat tegelijkertijd op de baan is aan een maximum stellen. Het kan dus zijn dat de gewenste afstand of Groep, op een gegeven moment vol is en inschrijven dus niet meer mogelijk zal zijn op die afstand of Groep.
  4. Kinderen tot 18 jaar kunnen meedoen aan de Schaatsnacht afstanden tegen een gereduceerd tarief.

Naast de baan is ook het een en ander te beleven. Met de aanwezige livemuziek, diskjockey en speaker hoeft het publiek zich tijdens De Schaatsnacht van Eindhoven dan ook niet te vervelen. Bovendien zal een gedeelte naast de baan worden afgeschermd, zodat toeschouwers en schaatsers enigszins beschut van hun natje, droogje en de voorbijkomende rijders kunnen genieten. Reden genoeg voor schaatsers en supporters om naar de ijsbaan te komen, zeker nu de toegang voor toeschouwers gratis is.

Evenals voorgaande jaren zullen ook dit jaar EHBO-posten aanwezig zijn. Van 17:30 tot 23:30 uur zijn twee EHBO-ers naast de ijsbaan aanwezig om te helpen. Na 23:30 uur is via de telefoon bij de jury-toren de EHBO-er op te roepen.

Op deze site zijn een aantal filmpjes te bekijken, die een idee geven van het evenement.

Voor meer info, mail naar info@schaatsnachtvaneindhoven.nl