Uitleg uitslag

Het aantal rondjes dat op onze site staat en wat de RondenTeller van VinkSite.com aangeeft verschilt van het aantal rondjes dat MyLaps aangeeft. Hier zijn een tweetal reden voor:

1. MyLaps geeft het aantal rondjes per dag aan. Als de deelnemer zowel op de 27-ste als op de 28-ste heeft gereden, dan wordt dit op twee verschillende data geregistreerd. Echter, aangezien elke dag vanaf nul begint, wordt de eerste doorgang door de finish op 28 december dus niet als de eerste nieuwe ronde van de Schaatsnacht gerekend, maar als het eerste doorkomst van een nieuwe activiteit. Dit geeft een verschil van 1 ronde.

2. Daarbovenop verdeelt MyLaps de activiteit in verschillende sessies. Als er bijvoorbeeld een dweilpauze is, dan is de eerstvolgende doorkomst door de finishlijn de eerste doorkomst van een nieuwe sessie. Dat betekent dat er voor elke extra sessie op een dag, ook nog een ronde extra moet worden geteld.

De RondenTeller van VinkSite.com geeft het aantal rondes weer van de laatste 12 uur sinds de laatste doorkomst. Dit is het juiste aantal rondes, ook als er meerdere sessies zijn of er een nacht (2 dagen) geschaatst is.